Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

luni, 2 decembrie 2013

TORT PADUREA NEAGRA

Ingrediente blat:


3 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina,
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt,
1 esenta de rom.
Mixam ouale  cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt, iar la sfarsit esenta de rom. Dam la cuptor iar cand este gata facem proba cu scobitoarea .Lasam sa se raceasca iar apoi il taiem in doua pe lungime si il insiropam cu siropul rece.

Sirop:

100 gr zahar,
100 ml apa,
1 esenta de rom.
Caramelizam zaharul iar cand este dizolvat top adaugam apa si il lasam pe foc mic pana se dizolva , adaugam esenta de rom si lasam la racit. Cu acest sirop vom insiropa blaturile.

Crema:

400 ml lapte,
1 plic budinca de vanilie,
150 gr zahar,
200 ml frisca,
mure, cirese, mix de fructe de padure.
Punem la foc mic intr.-o craticioara praful de budinca, zaharul si laptele. Amestecam continuu pana se ingroasa .Lasam la racit iar intre timp mixam frisca si o vom  amestecam cu crema cand este rece .Vom pune un rand de crema peste blatul insiropat, apoi fructele, iar crema si deasupra al doilea blat insiropat.

Decor:

100 gr ciocolata neagra,
50 gr unt,
50 ml frisca lichida. Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca in microunde, amestecam cu un tel si turnam deasupra tortului...:))
200 ml frisca lichida,
2 linguri zahar,
mure, cirese sau mix de fructe de padure...dupa preferinta fiecaruia :))
Mixam frisca cu zaharul si decoram cu moate de frisca pe care vom pune cate o ciresa, mura in cazul meu :)) Radem ciocolata :))  e foarte bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu