Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 8 august 2013

PRAJITURA- PARISUL IN FLACARI

Ingrediente foi:
 

 

 

1 ou ,
3 linguri de smantana ,
9 linguri zahar ,
2 linguri cacao ,
50 gr unt ,
sare ,
amoniac ,
faina cat cuprinde .
Se fac doua foi si se coc pe hartie .

Ingrediente blat:

7 albusuri,
12 linguri zahar ,
3-4 linguri faina,
1/2 plic praf de copt,
praf de sare,
rahat ( adaugat de mine, in reteta nu pune).
Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul si continuam baterea pana se intareste spuma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat si amestecam usor de jos in sus.
In tava de copt punem hartie pentru copt, turnam compozitia si asezam din loc in loc bucatele de rahat. Dam la cuptor.

Crema:

7 galbenusuri,
1 cana de zahar,
2 linguri de lapte,
200 gr unt,
50 gr zahar pudra,
1 banana.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si laptele, le punem la foc mic pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca, intre-timp inspumam untul cu zaharul pudra. Cand crema este rece o vom amesteca  cu untul cate putin, la sfarsit adaugam banana zdrobita.
 

Glazura:

100  gr ciocolata,
50 gr unt,
50 ml frisca lichida.
Le incalzim in microunde , amestecam bine cu un tel si apoi o vom intinde peste prajitura.

Aranjare:

foaie maro+ 1/ 2 crema +blat+ 1/2 crema +foaie+ glazura.


Tare buna prajitura asta, nici un stiu de ce nu am mai facut-o de atata timp, dar niciodata nu e prea tarziu :))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu