Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

sâmbătă, 13 iulie 2013

PRAJITURA KRANTZ

Ingrediente foi bezea:

10 albusuri,
250 gr zahar,
250 gr nuca macinata,
4 linguri faina.
Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul si continuam baterea pana se intareste bezeaua. Adaugam nuca macinata si faina, amestecam de jos in sus, cu grija sa nu se lase  spuma.
Din aceasta compozitie vom coace trei foi , pe hartie de copt.Hartia o vom unge cu putin ulei, astfel foile nu se vor prinde. ;)

Crema :

10 galbenusuri,
150 gr zahar,
1 esenta de vanilie,
250-300 gr unt,
2 linguri de lapte (  reteta originala de la Monica nu are si lapte).
Galbenusurile le frecam cu zaharul si laptele, le vom pune la foc mic sa se ingroase, cine un are o craticioara buna in care un se prinde crema recomand bain-marie. Cand sa ingrosat o vom lasa la racit. Cand este rece adaugam esenta de vanilie si untul inspumat. Doua linguri din crema o vom pune deoparte pentru a unge ultima foaie inainte de a pune krantz-ul.

Decor:

100 gr zahar,
100 gr nuca taiata marunt.
Caramelizam zaharul, adaugam nuca si amestecam. O vom pune pe hartie de copt, asa zaharul caramelizat nu se va prinde . Cand sa racit o vom maruntii cu blenderul. Cine nu are la dispozitie un blender , poate sa foloseasca sucitorul.


 

Aranjare:

Foaie+1/2 crema+ foaie+1/2 crema+foaie+ 2 linguri de crema + krantul.
Dam la rece pentru cateva ore....e foarte buna ;)
Pofta buna dragilor ,orice ati gati astazi :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu