Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

luni, 17 iunie 2013

GALUSTE CU PRUNE

Ingrediente:

4-5 cartofi fierti,
2 oua,
500 gr faina aprox,
1/2 lingurita de sare.
5-6 prune mari,
scortisoara,
2-3 linguri zahar ,
biscuiti pentru pesmet si 2-3 linguri zahar.
Fierbem cartofii  in coaja. Dupa ce s-au fiert si racit ii curatam de coaja si ii vom rade pe razatoare. Ii radem intr.-un castron , adaugam sarea, ouale si treptat faina , si framantam aluatul obtinut. Aluatul un trebuie sa se lipeasca de maini, dar atentie cu faina, un trebuie sa fie nici tare.
Pregatim prunele, le spalam, le scoatem samburii si le vom taia in patru. Presaram peste ele scortisoara si cele 2-3 linguri de zahar, amestecam.

Intr-o cratita vom pune apa la fiert, pana aceasta fierbe vom pregati galustele. Luam un pic de aluat ( aprox cat o nuca), si vom pune in mijlocul lui bucatica de pruna. Dam forma galustelor cu ajutorul mainilor ( pentru cine un stie, ca la piftele). Facem 8-10 bucati si le vom pune in apa clocotita, le miscam putin cu o paleta pentru a nu se prinde. Cand se ridica la suprafata le mai lasam 2 min si le putem scoate. Le trecem sub jetul de apa rece, pentru a un se lipi intre ele. Continuam cu formatul si fiertul galustelor pana terminam aluatul si prunele.
Pregatim pesmetul : dam pe razatoarea mica biscuitii ( aprox 20 buc), intr.-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam biscuitii si ii punem la foc mic. Amestecam si ii lasam un pic sa se rumeneasca .
Cand este gata punem si zaharul, apoi trecem galustele prin pesmetul cald. Daca mai aveti nevoie puteti pune mai mult zahar, eu zic ca este suficient . Foarte bune asa caldute...intotdeauna mananc din ele proaspat terminate...nu ma pot abtine , sunt asa de bune :) :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu